Innovatieve oplossingen

BAM Infraconsult is continu aan het zoeken naar innovatieve oplossingen voor dagelijks opkomende vragen en problemen. Innovaties welke recentelijk zijn ontwikkeld door onder andere BAM Infraconsult dragen allen bij aan een betere leefomgeving. Voorbeelden van deze innovaties zijn:

Xbloc

Sinds 2001 is BAM Infraconsult bezig met de ontwikkeling van het innovatieve interlocking golfbreker element welke is ontwikkeld om golfbrekers en kusten te beschermen voor de lange termijn en onder extreme condities.

Het golfbreker element, genaamd het Xbloc®, is een simple, robuust en betrouwbaar enkellaags golfbreker element. Als een enkel object heeft het een aanzienlijke structurele integriteit en als onderdeel van de armour laag in de constructie heeft het een grote hydraulische stabiliteit. Het fabriceren en plaatsen van het Xbloc® is eenvoudig en erg kosten effectief.

Het Xbloc® is onderworpen aan grootschalig onderzoek waarbij de nadruk lag op hydraulische model testen en structurele integriteits testen . BAM Infraconsult is de eigenaar van een golfgoot waarin ontworpen constructies uitvoerig worden getest voordat ze daadwerkelijk gebouwd worden. Sinds 2004 wordt Xbloc® wereldwijd toegepast op golfbrekers en als kustbeschermingen.

Bezoek www.xbloc.com voor meer informatie

Xblocs

Boxbarrier

De BoxBarrier is een zeer effectief tijdelijk waterkeringssysteem welke gebruikt kan worden voor het tijdelijk ophogen van een dijk of voor het creëren van een tijdelijke dijk op een vlak terrein. Op deze manier kan de BoxBarrier overstroming van het achterliggend terrein voorkomen. Het concept achter de BoxBarrier kan omschreven worden als eenvoudig, omdat het gebruik maakt van zijn eigen tegenstander: het keert water met water.

Het modulaire waterkeringssysteem bestaat uit bak elementen welke met koppelstukken aan elkaar gekoppeld worden. De bakken worden met deksels afgesloten waarna ze met een pomp gevuld worden en de BoxBarrier klaar is voor toepassing in een groot aantal overstromings situaties.

Bezoek www.boxbarrier.com voor meer informatie.

Boxbarriers